Miten diagnosoida Lymfedeema – (Lymfaödeema)

Lymfedeema; Lymfaödeema; Käsivarsi Lymfedeema; Osuusajat Lymfedeema; Jalkojen turvotus; Käsivarsi turvotus; Akuutti vs. vähitellen puhkeavat Lymfedeema; Miten diagnosoida Lymfedeema; Lymfedeema että levitteet; Lymfedeema lapsille; Vaiheisiin Lymfedeema; fibroosi; Komplikaatiot; Lymphedema Finland (Finnish)

Moderator: Senior Moderators

Miten diagnosoida Lymfedeema – (Lymfaödeema)

Postby patoco » Sat Jul 26, 2008 11:15 am

Miten diagnosoida Lymfedeema – (Lymfaödeema)

Diagnosointi Lymfedeema – (Lymfaödeema) fyysisen tutkiminen

Tärkeitä kysymyksiä, kysy Potilaiden Out perhe Historia

Ymmärrä, että potilaiden henkilökohtaisia terveydentilasta


KUN LYMFEDEEMA – (LYMFAÖDEEMA) tarttuu

Connie M. SARVIS, RN, BN, MN, Con (C) Connie SARVIS on haavan konsulttina Seven Oaks General Hospital in Winnipeg, Manitoba, Kanada. Asiasanat: Lymfedeema – (Lymfaödeema) , lymphangitis, veritulppariski, filariaasi, lymphoscintigraphy, Kaposi-Stemmer: n merkki, decongestive Lymfedeema – (Lymfaödeema) terapia, manuaalinen lymph drainage

http://nursing.drexel.edu/nlc/courses/c ... Key=164501

Tämä disfiguring ja joskus tuskallista ehto vaikuttaa moniin syöpäpotilaita, ja se voi näkyä kuukauden kuluttua leikkauksesta tai muusta vahingosta, lymph järjestelmä. Ehkäisyn ja potilaan koulutus on erityisen tärkeää, että potilaat ovat vaarassa.

Lymfedeema – (Lymfaödeema) ehtona on, että se kuvastaa masentavaa todellisuutta monissa syöpäpotilaita-ja muilla potilailla, samoin. Oireita ovat mm turpoaminen, raajojen jopa kaksi kertaa normaalia kokoa, iho, että luetelmakohdat ja pysyy tällä tavalla, kun painetaan (pistesyöpymistä), ja thickening, hardening ja pimeässä, iho (brawniness) .1

Korkea proteiinipitoisuus, lymph että aiheuttaa turvotusta on ihanteellinen ympäristö ihottumaa. Paisuttamalla ja infektio voi tulla vammoja ja disfiguring, mikä aiheuttaa merkittäviä fyysisiä ja psykososiaalisia vajaatoiminta.

On vaikea tunnistaa tarkka esiintyvyys Lymfedeema – (Lymfaödeema) koska vaihtelut sen määritelmä ja measurement.1 Yksi äskettäinen uudelleentarkastelu kertoi, että Lymfedeema – (Lymfaödeema) , käsivarsi esiintyy 26%: lla potilaista olevien rintasyöpä therapy.2 Tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon, että imunestejärjestelmän on ensisijainen reitti etäpesäke.

Lymfedeema – (Lymfaödeema) , mutta ei rajoitu rintasyöpä. Yksityishenkilöt hoidettiin melanomas tai syöpä munasarjat, kiveksiä, vulva tai virtsarakon voivat kaikki kehittää Lymfedeema – (Lymfaödeema) .3 Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi esiintyä myös siksi, laskimoiden tauti, liiku, infektiot, ja muut vammat, kuten yhä useita yhteisiä korvaamiseen ja laskimoiden korjuuseen menettelyt .3 Kuten sairaanhoitaja, taitosi hallinnassa Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi tehdä paljon säilyttää elämänlaatua näillä potilailla.

Miksi kriittinen järjestelmä hajoaa

Tavallisesti imunestejärjestelmän kerää liikaa nestettä ja valkuaispitoisuus kehon kudosten ja siirtää ne takaisin verenkiertoon ja jonka korko on noin kolme litraa per day.4 Lymph on mekaanisella muuttuvalla vastaan painovoimalla kautta imunestejärjestelmän alustensa hengitys liikkeitä ja luuston lihasten supistukset jotka luovat paineita alamäessä. A-sarjan venttiilien pitää lymph yhteen suuntaan.

Kun imunestejärjestelmän kärsii joissakin tyypin trauma, tämä kyky poistaa ylimääräinen neste on vaarantunut; lymph kertyy interstitial spaces, yleisimmin, ihonalainen rasvakudokseen, ja siten aiheuttaa turvotusta, aseiden ja jalkoja, ja harvemmin, runko tai genitals.5 pysähtynyt, proteiinipitoista lymph aiheuttaa kudosten kanavat kasvaa koko ja lukumäärä, mikä vähentää hapen saatavuus, häiritsee haavan paranemista, ja luo ihanteellisen ympäristön bakteeri-infektion (lymphangitis).

Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi olla joko ensisijaisena tai toissijaisena. Primary (synnynnäinen) Lymfedeema – (Lymfaödeema) on harvinainen perinnöllinen tila, jossa Imusolmukkeet ovat joko poissa tai epänormaalia.

Yläasteen Lymfedeema – (Lymfaödeema) tuloksia vahinkoa imunestejärjestelmän-yleensä kirurginen poisto imusolmukkeiden (joka on usein tarpeen syöpäpotilaille) tai esteiden imunestejärjestelmän aiheuttama infektio, syöpä, joka on matkustanut, imusolmukkeissa, tai arpi kudoksissa (esim. , Sädehoitoa, vamman tai leikkauksen poistaa kasvain) .1 Lymfedeema – (Lymfaödeema) voidaan myös haittavaikutus on rintasyöpä huumeiden tamoksifeenin sitraatti (Nolvadex), koska se voi aiheuttaa verihyytymiä ja myöhemmin veritulppariski (DVT), että ennakot Lymfedeema – (Lymfaödeema) .5

Joissain kolmannen maailman maissa, yleisin syy Lymfedeema – (Lymfaödeema) on filarioosit, sairaus, jonka aiheuttaja on lois-madot Wucheria bancrofti, BRUGIA malayi, ja BRUGIA timori, joka on toimitettava mosquitoes.6, 7

Lymfedeema – (Lymfaödeema) : Transient tai krooninen

Yläasteen Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi olla ohimenevää tai chronic.1 Transient Lymfedeema – (Lymfaödeema) kestää alle kuusi kuukautta. Pintakerros luetelmakohdat kun painetaan ja pysyy indented ilman brawniness.8 Todellisuuden altistaa potilaita ohimeneviä Lymfedeema – (Lymfaödeema) sisältävät kirurgiset viemäreihin, että vuoto proteiini osaksi kirurgiset site; tulehdus Seuraavia vahinkoa, säteilyä tai infektio, joka johtaa lisääntyneisiin capillary permeability; osa liiku, että tuloksia väheni compression ja imunestejärjestelmän jonka lihaksisto; väliaikainen menetys lymph aluksen tehtävän vuoksi leikkausta, ja tukos suoneen osoitteesta hyytymä tai inflammation.1

Krooninen Lymfedeema – (Lymfaödeema) on vaikea kääntää. Sitä esiintyy seurauksena kasvaimen toistumisen tai maahanmuuton imusolmukkeissa, infektio tai vahinkoa lymph alukset, pitkiä liiku, tai sädehoitoa tai leikkausta, joka vahingoittaa lymph järjestelmä. Sädehoito voi vaurioittaa muuten terveitä imusolmukkeiden ja alukset, jotka aiheuttavat scar kudosten muodostamiseksi, esto normaaliin virtaukseen lymph koko imunestejärjestelmän. Krooninen Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi myös esiintyä sen jälkeen, kun aiemmin hävinnyt hallinnan varhain Lymfedeema – (Lymfaödeema) tai kun vein on estänyt veren hyytymistä.

Suurenna näitä asioita omassa historiassa ottaminen
Koska erityiset perusteet diagnosoinnissa Lymfedeema – (Lymfaödeema) ei vielä ole käyty perusteellista lääketieteellistä historiaa ja fyysinen tentti ovat olennaisia eri diagnosis.1

Age of puhkeamiseen tulee eriyttää ensisijainen johdettuun Lymfedeema – (Lymfaödeema) koska varhainen puhkeaminen on enemmän johtuu todennäköisesti muutoksista geenin verisuoniin endoteelisolujen kasvua factor.3, 7, lopullisen diagnoosin alkutuotannon Lymfedeema – (Lymfaödeema) , syitä johdetun Lymfedeema – (Lymfaödeema) on ensin sulkea ulos.

Koska toissijaiset Lymfedeema – (Lymfaödeema) yleensä johtuvat Syy tapahtuman, kuten leikkaus tai sädehoitoa, sinun täytyy kysyä yksityiskohtaisia kysymyksiä kaikki aikaisemmat leikkausta ja leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita, etenkin, onko leikkaus oli syöpä ja onko imusolmukkeissa oli poistettu. Rapid puhkeamista Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi ilmoittaa kasvain soluttautumista tai lukkiutuvat suuri imunestejärjestelmän koulutusjakso. Historia olisi myös asiakirjan mitään rajoituksia liikkuvuuden, kuten pyörätuolin käyttöä; trauma (erityisesti jalat, vatsan, tai sukuelinten alueella) ja asuinpaikka tai käyntiä kolmannen maailman maihin (johtuen riski filariaasi).

Kysy potilailla, onko niillä krooninen laskimoiden vajaatoiminta, kilpirauhasen vajaatoiminta, niveltulehdus, tai verenpainetauti, sillä kukin näistä ehdoista voi aiheuttaa laskimoiden edema. On tärkeää erottaa Lymfedeema – (Lymfaödeema) osoitteesta edema liittyvät laskimoiden insufficiency.5

Lymphoscintigraphy on testi, joka voi auttaa, että ero. Tässä menettelyssä, joka on pieni määrä radioaktiivista proteiini väri ruiskutetaan Web välilyöntiä ensimmäisen ja toisen numeroa ja vaikuttaa osa, osa on sitten valokuvannut kanssa gamma-kameran havaintoja väriaine, koska se liikkuu kautta imunestejärjestelmän system.9 Kuvat osoittavat, väriaine ulkopuolella imunestejärjestelmän rakenteet viittaavat siihen, turvotus ja imunestejärjestelmän alkuperää.

Tietokonetomografia tomografia (CT) ja magneettikuvaus (MRI) voidaan käyttää myös diagnosoida Lymfedeema – (Lymfaödeema) .9 kuitenkin näiden lomakkeiden kuvantamisen sekä lymphoscintigraphy, voi tulla kalliiksi.

Fyysiset havainnot viittaavat siihen, että Lymfedeema – (Lymfaödeema)
In your fyysinen arviointi, tutkii ihon kärsivän raajan (s). Kuivuminen, lisääntynyt paksuus, hyperkeratosis (skaalaus), lymphangiomas (rakkuloita jotka sisältävät lymph nestettä), poikkeuksellisen lämmin tai kuuma lämpötila, epätavallisen tumma iho, ja mahdollisesti olevista nodules ovat kaikki indikaattorit Lymfedeema – (Lymfaödeema) .3

Papillomatosis-a cobblestone ulkonäkö iho-voivat myös olla läsnä, se johtuu dilated ja laajeta lymph alukset, jotka on vaipallinen, fibrotic tissue.9 Katso myös siitä, että Kaposi-Stemmer: n merkki-kyvyttömyys hyppysellinen yksi nahkapoimu on perustaa toisen toe koska iho on niin thickened-mikä viittaa diagnosointiin Lymfedeema – (Lymfaödeema) .9

Varmista huomata mahdolliset haavat, ihon. Potilaat, joilla on Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi olla lymphorrhea, The Weeping, lymph nestettä, joka voi olla copious riitä tosiasiallisesti suorittaa tai trickle alas osuudella. Tämä oire predisposes potilaita selluliitti.

Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi aiheuttaa tuntemuksia, osa heaviness ja ihon tiukkuus, lämmön tai polttaminen, tai "tappien ja neuloja." Jotkut potilaat kokemus kohtalainen tai vaikea kipu johtuu nerve compression osoitteesta ympäröivän edematous tissue.10 Nerve compression voi myös vähentää vastaus kannustusta ja altistaa potilaat vahinkoa ja infektioita.

Sinun fyysinen arviointi on sisällytettävä tiedot siitä, missä määrin turvotusta, ja muodon ja koon mukaan osa (s) vaikuttaa; potilaan pituus ja paino (ja painoindeksi, jos saatavilla); toiminnallisuutta, raajojen ja valtatie competency .

Jos Lymfedeema – (Lymfaödeema) on yksipuolinen, lasketaan laajuus turvotusta, kun verrataan koko vaikutusalaan osa on terveitä kukaan voi olla hyödyllinen täyttäviä vakavuus taudin. Ole tietoinen kuitenkin, että tavanomaisen Haettu osoitteesta http://fi.wiktionary.org/wiki/anatomical muunnelmia voi mutkistaa asioita, ja että vertailu ei ole mahdollista, jos molemmat raajat ovat vaikuttaneet.

Jos kyseinen osa on <20% suurempi kuin ennallaan osa, tauti katsotaan olevan lieviä tai kohtalaisia. Kohtalainen tai vaikea Lymfedeema – (Lymfaödeema) on määritelty vaikutusalaan osa, joka on> 20% suurempi kuin ennallaan one.11

Mekaaninen tekniikka ovat keskeisellä terapia
Potilaille, joilla on kohtalainen tai vaikea Lymfedeema – (Lymfaödeema) , decongestive Lymfedeema – (Lymfaödeema) terapian (DLT) 11 on tavallinen hoito. Sen tarkoituksena on auttaa liikkeelle lymph ja hälvenemään fibrosclerotic kudosta. Vuonna alkuperäisen hoidon vaihe, DLT koostuu käsikirjan lymph drainage (mld), kompressio, tinkimättömän ihon hygienia estä infektiota, ja exercise.12-14 Tämä on yleensä seuraa kunnossapito-ohjelma koostuu compression, ihonhoitotuotteet, ja liikuntaan. Jos Lymfedeema – (Lymfaödeema) on lieviä tai kohtalaisia, DLT voidaan sivuuttaa, favor huolto-terapiaa.

Huomaa, että vaikka nousu on keskeinen kohtelun edema, laskimoiden alkuperään, se ei näytä olevan yhtä tehokas hoitoon Lymfedeema – (Lymfaödeema) .15 kuitenkin korkeuserot voivat olla hyödyllisiä kuin adjuvanttina osien DLT, jotka on kuvattu alla. Huumeiden hoito ja kirurgia ovat myös keskusteltu, mutta on rajoitettu use.16

• Manuaalinen lymph drainage on kevyt-paine hieronta terapian tarkoituksena on edistää lymph flow kannustamalla avaaminen ja sulkeminen, venttiilit, lymph kapillaareja ja aluksiin. Suunta hieronta on vastoin vakavuuden alkaen distaali, proksimaalinen osa sen osa. Aikana hieronta-istuntoon yleensä kestää 30 - 60 minuuttia-potilaan yleensä kuluu kevyt kompressio vaatteen tai eläintiheyden ylläpitää painetta kudosten ja estää kulkua lymph takaisin interstitial spaces.16

Ihannetapauksessa tämä terapia olisi hallinnoitava oikeaksi todistetun Lymfedeema – (Lymfaödeema) terapeutin. Mld tulisi välttää potilailla, joilla on tietyt ehdot, kuten potilailla, jotka ovat kokeneet sydän vika tai kenelle DVT on epäilty, koska se pakottaa epämääräisemmäksi kohti sydäntä ja voi suistamaan veren clots.16 mld, mutta ei aiheuta riskin potilailla, joilla on valtatie kompromissi (esim. ei pulssi, jalat, huono liikkeeseen, diabetes, jne.).

• Compression palvelee kaksi tarkoitusta optimoimalla toiminnan lihakset kuin lymph pumput ja estämään turvotusta. Riippumatta siitä, onko potilaat ovat saaneet alkuperäisen hoidon vaihe DLT-tai huolto-terapiaa, valtatie pätevyys on arvioitava kanssa Doppler ultraääni ennen käyttäen compression.

Ennen kuin päätetään, pakkaamaan kärsivän raajan, useat muut tekijät on otettava huomioon, samoin. Compression voi pahentaa köyhien ihon kunto, DVT, sydämen edellytykset, tulehdus, ja selluliitti, ja se voi myös lisätä riskiä infection.16 Samaan aikaan, Lymfedeema – (Lymfaödeema) itsessään luo pesintäalue infektio-, joka on pakottava syy käyttää compression .

Tutkimukset ovat osoittaneet, että moninkertaiset järjestelmät vähentää Lymfedeema – (Lymfaödeema) tehokkaammin kuin single-layer compression vaatteita, kun sitä käytetään alkuvaiheessa treatment.17 monitasoiset compression järjestelmät koostuvat kolmesta tai neljästä kerroksesta bandaging ja ne ovat käytössä ensimmäisen kahden, kolmen viikon kuluessa alkuperäisen vaiheen treatment.3 Monikerroksiset sideharsoa järjestelmiä voidaan jättää seitsemän päivän aikana, ennen kuin muutat tai ovat muuttuneet kaksi-kolme kertaa viikossa, jos haavan hoito on required.18

Pneumatic compression pumput muodostuu yksinkertainen, multichamber hihassa, joka sopii yli kärsivän raajan. Jaostojen vuorotellen kasvattaa ja deflatointiin mukaan on ajoitettu kierron, aiheuttaa peristaltic esitystä, swollen kudosta. Niiden käytön valvonta Lymfedeema – (Lymfaödeema) on kuitenkin controversial.15

Compression vaatteita, kuten stockings, hihat ja käsineet-tulisi käyttää vain ylläpito therapy.3 Ne ovat saatavilla hyllyltä pienten, keskisuurten ja suurten pakkauskokojen, tai ne voivat olla räätälöity varten potilaalle. Vaatteet on luokiteltu tuottaa 30 - 60 mm Hg, pressure.19 Potilaat käyttävät vaatteita, suurin osa päivässä ja poistaa ne yöllä tarkastaa, puhtaita, ja moisturize ihoa. Tarkista, jos potilas on allergia vaatteen osat, kuten lateksia.

• Keskustelu ihonhoitotuotteet on kriittinen tekijä Lymfedeema – (Lymfaödeema) kohtelua. The proteiinipitoista sisältö lymph nestettä predisposes potilaiden infektiot, Lymfedeema – (Lymfaödeema) tous limb.20 päivittäinen rutiini olisi vahvistettava, jossa kyseinen osa on tarkastettava haavat, puhdistettu, ja kosteutuu. Rutiininomaista voidaan muuttaa jokaiselle kaksi tai kolme päivää, tai viikoittain potilailla, jotka voisivat hyötyä jatkuvaa monikerroksisten compression ja joiden iho on suhteellisen hyvässä kunnossa. Huolellinen tarkastus on erityisen tärkeää, jos on olemassa sensorinen neuropatia.

Kun puhdistus ihon kanssa miedolla hypoallergenic saippualla ja vedellä, potilas olisi sovellettava emollient, mieluiten illalla, rehydration yössä. Nesteet sisältävät lanoliini tai hajusteita tulisi välttää, koska ne voivat aiheuttaa herkistymistä, jonka tuloksena ihottumaa. Lisäksi vältetään petrolatum-pohjainen lotionit, koska ne saattavat vahingoittaa compression vaatteisiin. Sen varpaat ja jalat olisi myös tarkastettava säännöllisesti sieni-infektio, joka on hyvin yleinen potilailla, jotka ovat Lymfedeema – (Lymfaödeema) .

• Liikunnalla voidaan edistää lymph flow ja lisätä proteiinin reabsorption seurauksena lihaksen contraction.9, 21 käyttäminen olisi kuitenkin hellävarainen ja sopii omiin kykyihinsä ja kuntotasosi. Tiukka urheilu ei suositella, koska mahdollisuus trauma.17

• Huumeiden hoito-muut kuin antibioottien aiheuttamien infektioiden hoitoon Lymfedeema – (Lymfaödeema) -ei ole ollut erittäin hyödyllinen hoidettaessa Lymfedeema – (Lymfaödeema) suoraan. Diureetit auttaa purge verisuoni nestettä, mutta he ovat tehottomia clearing out liikaa proteiinia, ja se voisi aiheuttaa sidekudoksen fibrosis.22 Siksi, diureetit, ei pitäisi käyttää, ellei ole näyttöä liiallisten laskimoiden fluid.22

Kunnes Lymfedeema – (Lymfaödeema) voidaan ratkaista, kipua voidaan hallita ei-opioid analgeetit, rentoutumista tekniikoita, lievä tai voimakas opioid analgeetit, apuaine lääkitys-eg, amitriptyline HCl (Elavil, Endep, muut), tai transkutaanisille sähkö nerve stimulation.1

• kirurgia on varattu törkeän edematous raajat de-irtotavarana joitakin kudokseen. Tulokset ovat kuitenkin erilaisia ja konservatiivinen hoito on edelleen hoitaa loput Lymfedeema – (Lymfaödeema) .22 Lisäksi kirurgisten interventioiden mahdollisista Lymfedeema – (Lymfaödeema) tous osa voi esittää vakavia ja kroonisia haavan paranemisen ongelmia.

Potilaiden koulutus ja tuki ovat tärkeitä
Vuonna Lymfedeema – (Lymfaödeema) , kaksi ylimääräistä mitat hoitotyöhön ei pidä unohtaa: potilaan koulutus ja psykososiaalista terveyttä. Potilaiden koulutus on ratkaisevan tärkeää sekä ehkäisyyn ja hallintaan Lymfedeema – (Lymfaödeema) -erityisesti syövän patients.23

Clinicians tarvetta kouluttaa potilailla noin riski kehittää Lymfedeema – (Lymfaödeema) leikkauksen jälkeen tai sädehoitoa, miten tunnistaa Lymfedeema – (Lymfaödeema) oireiden varhaisessa vaiheessa, ja kuinka hallita kunnossa. Sinun tulee antaa potilaille, esimerkiksi pukeutua väljä vaatetus, ei rajat niiden jalat, kun istuu, ja välttää istuvat yhdessä kanta yli 30 minuuttia.

On myös erittäin tärkeää arvioida psykososiaalisia vaikutuksia Lymfedeema – (Lymfaödeema) . Ehtona voi aiheuttaa suuria disfigurement ja vammaisuuteen este, syöpäpotilaita tai perhe ovat usein huonosti varustettuja voittamaan.

Potilaat, jotka kokemusten tuskaa osoitteesta edellytys kertomuksen korkeampi elin kuvan häiriöt ja vähentynyt seksuaalinen drive.24 Lisätty taakkaa työläs, aikaa vievä hoito-Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi edelleen assail potilaan jo hauras psyche. Psykososiaalisia kysymyksiä voidaan käsitellä ryhmää tai yksilöä konsultaatio, yhdessä käytännön tietoa ruokavaliosta ja liikunnasta, ja neuvoja valita mukavat ja flattering vaatteita.

Your pyrkimyksiä hoitoon potilaille, jotka ovat tai ovat vaarassa for-Lymfedeema – (Lymfaödeema) voi tehdä paljon hyvää. Se on totta, ei vain silloin, kun se tulee potilaiden fyysistä hyödyntämistä, mutta kun se tulee heidän psyykkistä hyvinvointia, samoin.

Voit kääntää jokaisen sivun sivustomme käyttämällä Google kääntäjä meidän kotisivu:

Lymfedeema – (Lymfaödeema) Ihmiset

Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Perustaja ja pääjohtaja
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymfedeema; Lymfaödeema

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


cron